Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, puszysta i wilgotna babka na oleju nie tylko na święta.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 716
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 261
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 166
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 556
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 716
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 261
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 166
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 556
Składniki
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i solą, dodaj olej, mleko, świeżo wyciśnięty sok i otartą skórkę z cytryn lub pomarańczy. Następnie mąkę przesianą z proszkiem, białka ubij na sztywno i dodaj do babki. Delikatnie wymieszaj . Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę. Piec około 40-45 stopni w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.