Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wigilijne śledzie"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
na zalewę doprowadź do wrzenia, a następnie ostudź.
Marchew pokrój w paski, a cebulę w piórka.
Matiasy namocz, przetnij wzdłuż na pół i nałóż na nie porcję startych buraczków. Na końcu paska śledziowego połóż cebulkę. Każdy kawałek zwiń i zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż w zalewie i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia ułóż je na talerzu i udekoruj resztą cebuli oraz paskami marchewki. Podawaj jako przystawkę.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Super TV