Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna potrawa, jak zresztą wszystkie, wigilijne dania
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 106
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 106
Składniki
1. mam namoczyć w ciepłym mleku, lekko podgrzać (jeśli płynu będzie zbyt mało, uzupełnić ciepłą wodą), zostawić na noc, następnie dobrze odsączyć, zmielić 2 razy, 2. rodzynki i morele namoczyć, morele i orzechy pokroić, 3. w garnku rozpuścić masło, dodać miód i mak oraz bakalie, podgrzewać do połączenia składników, dodać aromat i w razie potrzeby cukier, 4. makaron ugotować, odcedzić, przelać wodą, połączyć z makiem, delikatnie wymieszać (jeśli potrawa jest zbyt sucha, można dodać odrobinę gotowanej wody) smacznego