Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec z Frankfurtu"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 73
Składniki
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzyj mikserem na puch, stopniowo dosypując cukier oraz cukier wanilinowy. Wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Następnie, łyżka po łyżce, dosypuj suche .
Na koniec dodaj kilka kropli aromatu, krótko zmiksuj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 50-60 minut w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na 3 części.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Jagody wraz z cukrem rozdrobnij blenderem na mus. Śmietankę ubij mikserem na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Dodaj mus jagodowy, delikatnie wymieszaj. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj, by nie było grudek. Tężejący krem przełóż do rękawa cukierniczego i przełóż nim blaty ciasta.
80 minut. Porcja: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie