Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec maślankowy z musem malinowym"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. W tym czasie winogrona opłucz i oderwij od gałązek. Maliny przebierz, umyj i dobrze osącz.
Maślankę roztrzep widelcem. Wymieszaj z sokiem z limonki oraz cukrem. Cztery foremki (o poj. 150 ml), ew. jedną większą z kominkiem opłucz zimną wodą. Do foremek włóż winogrona.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Wymieszaj z maślanką. Tężejącą masę przelej do foremek. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Maliny zmiksuj na gładko z cukrem waniliowym. Mus przetrzyj.
Foremki z gotowym deserem zanurz na chwilę w gorącej wodzie. Dzięki temu łatwiej wyjmiesz deser. Wieńce przełóż na talerzyki. Polej musem malinowym. Przed podaniem udekoruj listkami melisy cytrynowej.
260 min, 1 porcja zawiera ok. 200 kcal, ok. 3,10 zł za porcjęŹródło: Tina