Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec bakaliowy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Zagotuj 200 ml wody z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj margarynę, gotuj dalej, aż się rozpuści. Wystudź. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do wody z margaryną. Dosyp mąkę z proszkiem oraz bakalie. Z białek ubij pianę i domieszaj do ciasta.
Ciasto przełóż do foremki z kominkiem posmarowanej tłuszczem. Piecz ok. godziny w 190°C. Oblej lukrem i udekoruj kandyzowanymi owocami.
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>Źródło: Naj