Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wielkanocna babka piaskowa
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 70
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, ucierając dodaj po jednym żółtku, oraz sok i otartą skórkę z cytryny.
Obie mąki, budyń oraz proszek do pieczenia przesiej i dodaj do masy jajecznej. Na koniec ubij pianę z białek i dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą przełóż babkę i wstaw na około 35 minut lub do suchego patyczka do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.