Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka która musi pojawić się na wielkanocnym stole
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Składniki
Jajka ubić z cukrem na jasną pulchną masę. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej dodawać porcjami mąkę cały czas miksując. Następnie dodać startą skórkę i sok z cytryny.
Ostrożnie wlać roztopione i ostudzone masło. Miksować aż masło połączy się z ciastem.
Przelać do formy i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.