Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegetariańskie pakieciki"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3143
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 246
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3143
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 246
Składniki
Opłukaną rukolę posiekaj i przesmaż na maśle. Odstaw. Mleko zmiksuj z jajkami. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Odstaw na 10 minut, wmieszaj połowę rukoli. Na posmarowanej olejem patelni smaż naleśniki.
Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekaną dymkę ze szczypiorem oraz pokrojoną w kosteczkę połówkę czerwonej papryki. Dip dopraw solą oraz pieprzem. Naleśniki zwiń z resztą rukoli. Podawaj z dipem.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 340 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety