Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny miszmasz"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Warzywa obierz, umyj. Ziemniaki pokrój w plastry i obsmaż na oleju razem z cebulą. Plastry boczku oprósz słodką papryką, smaż na rozgrzanym oleju.
Na dno garnka wlej olej, włóż ziemniaki z cebulą i przeciśnięty czosnek. Dodaj fasolę, osączoną fasolę z puszki, pokrojone na mniejsze kawałki marchewki. Smaż przez chwilę. Do garnka wlej dwie szklanki wody.
Danie przypraw solą i pieprzem ziołowym, włóż gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż paski boczku. Garnek przykryj, duś pod przykryciem około godziny. Gotowe danie przełóż do miseczek, posyp natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień