Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 282
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4987
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 282
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4987
Składniki
Bakłażan i cukinię pokrój wzdłuż na plastry, posmaruj olejem, posól i podpiecz do zrumienienia. Podpieczone wysusz i wystudź na papierowym ręczniku. Papryki pokrój na ćwiartki, usuń pestki i podpiecz skórkę. Gdy skórka będzie czarna, przełóż je do miski i przykryj. Gdy wystygną, obierz.
Żelatynę rozpuść w letniej wodzie. Sok pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody, zagrzej i połącz z żelatyną (nie gotuj). Cebulę obierz i pokrój w talarki. Podsmaż na łyżce oliwy. Następnie posyp cukrem, a gdy się rozpuści, wlej ocet. Gotuj, aż odparuje cała woda.
Dno formy wysmaruj tłuszczem i ułóż warstwę papryk. Następnie cukinii, bakłażana i czerwonej cebulki. Całość zalej sosem pomidorowym. Cały proces powtórz, aż skończą się warzywa. Wierzch zalej resztą sosu, przyciśnij deseczką i wstaw na noc do lodówki. Na drugi dzień rozgrzej formę w gorącej wodzie i ostrożnie wyjmij terrinę.Źródło: Na żywo