Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa prosto z pieca"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3214
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 321
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3214
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 321
Składniki
Warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, cukinie pokroić w plastry, a cebulę, paprykę i ziemniaki w kostkę, wymieszać.
Warzywa doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą (ok. 4 łyżki), przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C na ok. 20 minut.
Przed podaniem polać sosem z miodu, octu, 4 łyżek oliwy i musztardy francuskiej.
Cukinię możesz zastąpić bakłażanem, a całość posypać pokruszonym serem feta lub posiekanymi ziołami.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium