Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mufinki o smaku waniliowym z dwukolorową masa black& white.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Nastawić piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia wymieszać ze sobą w misce. Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszać w innym naczyniu. Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Połączyć składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodać połamaną czekoladę. Gotowe porcje ciasta przełożyć do foremek . Piec ok 15 minut . Sprawdzić wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli jest sucha to można wyjąć mu-finki z piekarnika .
Masa black&white : Serek mascarpone delikatnie połaczyć z czekoladową nutellą i delikatnie wymieszać (nie do jednolitej masy). Powstały krem przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdabić ostudzone mufinki.