Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser powstał z połączenia klasycznego włoskiego smaku panna cotta i polskiej miłości do słodkości.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Kiedy galaretka lekko przestygnie, przelewać ją małymi porcjami do przygotowanych salaterek lub kubeczków. Naczynia z płynną galaretką ustawić pod skosem i zostawić do całkowitego zastygnięcia.
Śmietankę podgrzewać w rondelku z cukrem i laską wanilii. Zagotować. W szklance żelatynę zalać zimnym mlekiem, mieszać i odstawić do napęcznienia. Gotującą się śmietankę zdjąć z ognia. Wyciągnąć z niej laskę wanilii, a następnie wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość należy energicznie mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Gotową masę panna cotta rozlać do naczyń z zastygniętą galaretką. Odstawić w zimne miejsce do zastygnięcia. Przed podaniem deser należy ozdobić wedle uznania.