Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z masą galaretkową
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 92
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 91
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5641
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 678
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 92
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 91
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5641
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 678
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, śmietankę. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Garnek wkładamy do zimnej wody. Gdy krem będzie przestudzony rozsmarowujemy na waflach zostawiając wolne brzegi wafli. Dociskamy kolejnym waflem i tak postępujemy do wykorzystania kremu i fali. Owijamy folią spożywczą, możemy docisnąć czymś ciężkim i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na mniejsze kawałki. Smacznego!