Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane galaretką to niezapomniany przysmak z czasów PRL-u. Tak przygotowywała je moja babcia i mama. Przepis jest bardzo prosty, dlatego chętnie do niego wracam, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Do rondelka przekładamy margarynę i wsypujemy cukier. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką. W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką.
W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Gorącą masą galaretkową przekładamy wafle. Owijamy je folią aluminiową, dociążamy je garnkiem lub książkami kucharskimi. Pozostawiamy na około 3-4 godziny do stężenia.
Po tym czasie kroimy wafle na kwadraty. Wafle z galaretką są gotowe do jedzenia!