Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ucierany placek śliwkowy"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5374
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5374
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Składniki
Margarynę utrzyj starannie z cukrem. Dalej ucierając, dodawaj po jednym jajku. Wsyp mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej mleko. Całość zmiksuj. Przełóż do formy.
Śliwki opłucz, podziel na połówki, wydryluj. Porozkładaj na cieście miejscami po pestkach do góry. Posyp cynamonem. Piecz 50-55 min w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przestudź, wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem, udekoruj orzechami.
Czas ok. 80 min; porcja – 270 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety