Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarożek wieloowocowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Owoce osącz z zalewy, pokrój na małe kawałki. Winogrona umyj, osusz. Z arbuza usuń pestki, wykrój specjalną łyżeczką zgrabne kulki. W misce wymieszaj przygotowane owoce.
dag cukru pudru wymieszaj z 2 łyżkami likieru amaretto. Polej owoce, wymieszaj. Rozłóż do pucharków.
Resztę cukru pudru, likieru wymieszaj z serkami, jogurtem, cukrem waniliowym oraz skórką startą z połowy cytryny.
Przełóż do szprycerki i udekoruj owoce. Połóż listki mięty.
Deser podaj schłodzony.
Porcje 15 Przygot. 20 min Cena 1,60 zł Kalorie 188 kcal
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie