Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarożek w botwince"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 101
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 506
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24697
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 101
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 506
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24697
Składniki
Botwinki umyj, odetnij ogonki, zblanszuj we wrzącej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osusz. Liście ułóż obok siebie.
Na każdym rozsmaruj twarożek (możesz go przygotować samodzielnie: kostkę sera twarogowego rozdrobnij widelcem, dodaj posiekane rzodkiewki i szczypiorek, trochę śmietany lub jogurtu, połącz, przypraw solą i pieprzem).
Zwiń w roladki. Każdą obwiąż delikatnie szczypiorkiem, posyp pokrojoną papryką, solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania10 min. Ilość porcji 3. Cena za porcję 1,30 zł.
Przepis przysłała Aneta Klimecka z Katowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie