Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na błyskawiczne, szybki i smaczne placuszki z twarogu półtłustego. Polecam
mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka o poj. 250 ml, patelnia,
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 277
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 277
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Jajka ubić mikserem na najwyższych obrotach z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej ( już nie miksować ) przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę , delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. Twaróg rozgnieść widelcem lub rozetrzeć w dłoniach , dodać do masy i wymieszać do połączenia składników. Placuszki smażyć na średniej mocy palnika na odrobinie oleju. Smażyć na złoty , rumiany kolor z każdej strony (około 3 - 4 minut jedna strona). Po usmażeniu podajemy z czym kto lubi u mnie miód i gęsta śmietana, można również oprószyć cukrem pudrem, podać z dowolnym dżemem itp. Smacznego
Placuszki gotowe do podania.