Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawkowe ptysie"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7174
Polecam.
Odsłon: 1732
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7174
Polecam.
Odsłon: 1732
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Składniki
Zagotuj wodę i masło. Ostudź. Wsyp mąkę, szczyptę soli i wymieszaj. Postaw rondel na ogniu i kolejno wbijaj jajka. Włóż masę do szprycerki i wyciskaj kulki na blachę wyłożoną papierem.
Piecz 20 minut w temp. 200°C. Ostudź. Rozpuść galaretkę w 100 ml wody. Ubij śmietanę z cukrem, zmiksowanymi owocami i zimną galaretką. Przekrój ptysie. Napełnij stężonym kremem.
Porcje 15 Przygot. 80 min. Cena 1,10 zł. Kalorie 164 kcal.Źródło: Bella Relaks