Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z masy krówka która wam zostaje ? Podam wam dziś pyszny przepis na trufle z dwóch składników. Sposób wykonania jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, dzieci będą zachwycone takim deserem a i dorosłym do kawy jak znalazł. Wystarczy zaledwie piętnaście minut i deser gotowy.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 567
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85718
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 567
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85718
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Przygotować herbatniki kto jakie chce. Na ściereczkę wykładać po kilka herbatników i za pomocą tłuczka gładkiego zmiażdżyć herbatniki lub po prostu je zmiksować w blenderze ( mogą być również kawałki herbatników lepszy jest efekt ).
Jak już mamy tak zwany piasek z herbatników dodać masę krówka. Całość dokładnie wyrobić ręką do połączenia się składników.
Gdy już mamy wyrobioną masę wtedy lekko zmoczyć ręce, nabierać małą część masy i za pomocą rąk formować kuleczki ( jeśli ktoś ma ochotę można w środek włożyć orzeszka lub co tam będziecie chcieli ). Uformowaną kuleczkę włożyć do dowolnej posypki cukrowej i obtoczyć całą dookoła.
Gotowe kuleczki ułożyć na talerzu i włożyć do lodówki aby stężały. Można włożyć na całą noc ale nie ma takiej potrzeby.
Przepis jest bardzo prosty i godny polecenia. Zostało mi masy krówka z czasu gdy robiłam ślimaczki a że szkoda mi było aby się zepsuła więc wymyśliłam na szybko taki oto deser. Myślę że przypadnie wam do gustu taki deser.