Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tradycyjna kutia"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5603
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5603
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Składniki
Przebrane, umyte ziarna pszenicy zalej przegotowaną wodą i odstaw na noc. Ugotuj w tej samej wodzie. Odcedź. Ostudź. Pszenicę włóż do lnianego woreczka i uderzaj drewnianym tłuczkiem, aż odejdą łuski. Ponownie przebierz, oddziel czyste ziarna.
Mak zalej wrzątkiem. Gdy napęcznieje (po ok. 2 godz.), odcedź i dwukrotnie zmiel. Rodzynki namocz, osącz. Orzechy posiekaj. Miód ogrzej, wymieszaj z makiem i bakaliami. Połącz z pszenicą. Przed podaniem dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety