Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina z warzywami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 201
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 201
Składniki
Fasolkę ugotuj do miękkości i zmiksuj. Różyczki brokuła i pokrojoną w kostkę marchewkę ugotuj do miękkości. Dodaj pokrojoną paprykę. Buraka pokrój w kostkę i ugotuj oddzielnie, aby nie zabarwił pozostałych warzyw.
Żelatynę przygotuj wg instrukcji na opakowaniu, ale zamiast wody użyj bulionu warzywnego. Jedną trzecią żelatyny wymieszaj ze zmiksowanymi fasolkami. Do reszty włóż pokrojone ugotowane warzywa razem z burakiem. Obie masy żelatynowe, fasolową i warzywną, dopraw solą, octem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Do formy wlej żelatynę z kawałkami warzyw (marchew, brokuły, burak, papryka) i wstaw w chłodne miejsce do stężenia. Na stężałą masę wlej zmiksowane fasolki (przechowuj je w ciepłym miejscu, aby nie stężały). Następnie wstaw do lodówki na dwie godziny. Gotową terrinę wyłóż na talerz. Pokrój w plastry i podawaj udekorowaną marynowanymi cebulkami.Źródło: Na żywo