Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szyszki krówkowe, czyli prosty deser z ryżu preparowanego i krówek. W czasach PRL-u był niezwykle popularny. Obecnie nieco zapomniany. Warto jednak od czasu do czasu powrócić do starych przepisów i przypomnieć sobie jego niepowtarzalny smak.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Składniki
Do garnka przełóż margarynę i cukierki krówki. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Do rozpuszczonej margaryny z cukierkami przełóż ryż preparowany. Składniki wymieszaj. Masę na szyszki odstaw na około 10 minut do przestygnięcia.
Z ciepłej masy formuj równej wielkości kulki. Szyszki krówkowe odstaw do zastygnięcia.