Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne ciasto na niedzielę bez użycia miksera, można użyć dowolnych owoców świeżych, mrożonych lub z kompotu. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i gotowe. Polecam.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 631
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 631
Składniki
Do miski wbij jajka, roztrzep trzepaczką razem z cukrem na puszystą masę, następnie dodaj kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj energicznie stopniowo dolewając olej. Wymieszaj na jednolitą masę.
Blachę o wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, wyrównaj. Jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój na ósemki, ułóż na cieście.
Piec około 35 minut na złoty kolor w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.