Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki dyniowiec"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Masło roztop, dodaj cukier biały i wanilinowy. Wymieszaj, odstaw z ognia, połącz z upieczoną i zmiksowaną dynią. Dołóż żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dołóż ubite białka i wymieszaj.
Wlej masę do tortownicy i piecz 45 minut w 180°C.
Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas: 80 min. 1 porcja = 140 kcal.Źródło: Kurier TV