Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisielu cytrynowego, skórki cyrynowej oraz soku cytrynowego idealna na wielkanocny stół .
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 339
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 339
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 286
Składniki
Jajka z cukrem ubij do białości , dodaj olej. Do kefiru dodaj sok , skórkę otartą z cytryny oraz sodę wymieszaj i dodaj do masy jajecznej.
Następnie przesianą mąkę i kisiel. Dokładnie wymieszaj .Na koniec dodaj opakowanie skórki cytrynowej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą .
Silikonową formę na babkę z kominem posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i przelej ciasto .
Babkę piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni lub do suchego patyczka na złoty kolor.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .