Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z orzechami włoskimi i chili"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki. Gotować ok. 8 min w osolonym i posłodzonym wrzątku, na sztorc, główkami do góry. Odcedzić.
Orzechy rozdrobnić, podprażyć na patelni bez tłuszczu. Papryczkę chili umyć, pokroić w plasterki (nasionka usunąć).
Chili podsmażyć na oliwie, dodać szparagi, smażyć razem 2 min. Podawać posypane orzechami i startym parmezanem, skropić cytryną, jeśli trzeba doprawić solą.
Jeśli nie lubisz ostrych smaków, podaj wersję łagodną: zamiast chili dodaj pokrojoną w pierścionki cebulkę dymkę.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium