Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi z kuskusem i szynką parmeńską"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Kuskus przesypać do miski, zalać wrzątkiem na centymetr nad powierzchnią ziaren. Przykryć na 5 min, rozdrobnić widelcem. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ogórki i paprykę oczyścić. Warzywa pokroić w kostkę.
Szparagi umyć, odciąć końcówki, gotować w osolonym i posłodzonym wrzątku 5 min, odcedzić. Zawinąć końcówki w kawałki plastrów szynki. Zapiekać w temp. 200oC przez 10 min (po 5 min z każdej strony).
Warzywa wymieszać z oliwą, sokiem, ziołami i kuskusem, doprawić solą i pieprzem, posypać pokruszoną fetą. Podawać ze szparagami w szynce.
ok. 55 minut
Zamiast szynki parmeńskiej możesz użyć chudego wędzonego boczku albo bekonu. Smak kuskusu podostrzy zmiażdżony ząbek czosnku.Źródło: Twoje Imperium