Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczupak po kasztelańsku"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 822
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 822
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 522
Składniki
Czas przygotowania: 110 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 160 kcal. Cena porcji: 3,95 zł
Szczupaka oskrob i spraw. Tuszkę umyj w środku i na zewnątrz, osusz. Oddziel mięso od ości i skóry.
Bułkę namocz w mleku. Cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Mięso ze szczupaka wymieszaj z odciśniętą bułką, a następnie dwukrotnie przepuść przez maszynkę.
Do masy rybnej dodaj chrzan oraz żółtka Przypraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj pozostałym masłem. Spód i brzegi posyp kaszką. Napełnij przygotowaną masą rybną. Formę ustaw w większym naczyniu napełnionym wodą do 1/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 50 minut.
Wystudź. Zimny mus wyjmij z foremki. Bulion zagotuj z przyprawami. Rozpuść w nim żelatynę. Trochę galaretki wylej na spód formy. Gdy zastygnie, nałóż mus. Zalej go resztą galaretki. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Gotowy mus potnij na porcje. Ułóż na półmisku. Udekoruj sałatą, koperkiem, plasterkami cytryny i marynowanymi warzywami.Źródło: Tina