Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki ze świeżych owoców"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 806
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 806
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
12 szt. • : 20 min • 86 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Truskawki umyj i usuń szypułki. Osusz owoce na ręczniku papierowym. Ananasa i arbuza obierz, pokrój w kostkę wielkości ok. 3 cm. Z kawałków arbuza powyjmuj pestki. Gałązki mięty umyj, osusz, oddziel listki od łodyżek.
Przygotuj 12 patyczków do szaszłyków. Nadziewaj na nie na przemian owoce, oddzielając je dodatkowo listkami mięty.
W salaterce wymieszaj jogurt z miodem – jako sos do maczania szaszłyków.
Na takie szaszłyki najlepiej nadają się owoce, które szybko nie zmieniają koloru. Jeśli chcesz wykorzystać np. gruszki czy jabłka, po pokrojeniu obficie skrop je sokiem z cytryny.Źródło: Olivia