Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z kabaczka i brokułów"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Składniki
Oliwę mieszamy z obranym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
Kalarepkę i kabaczek kroimy na plastry grubości około 1 cm. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy na dość duże kwadratowe kawałki. Cebulkę dymkę kroimy na grubsze talarki, a brokuł rozbieramy na małe różyczki.
Warzywa nadziewamy na szpadki lub drewniane patyczki do szaszłyków. Lekko solimy. Grillujemy 15-20 minut, przekręcając od czasu do czasu i skrapiając oliwą wymieszaną z czosnkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 150 kcal Białko 2,1 g/ Tłuszcz 7 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia