Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne, wilgotne, szybkie, bez miksera, tyle w temacie! Składniki za około 16 sztuk.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1528
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1528
Składniki
Składniki płynne wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej by uzyskały temperaturę pokojową. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę około 1 cm. W dużej misce wymieszać olej, jaja, jogurt. W drugiej misce składniki sypkie, czyli mąkę, cukry, proszek, sodę, cynamon. Składniki płynne przelać do sypkich, wymieszać łyżką do połączenia składników, ale nie dłużej, mogą zostać grudki. Do masy dodać pokrojone jabłka i wsypać rodzynki, wymieszać łyżką. Składniki na kruszonkę sprawnie zagnieść, masa ma być lekko klejąca, a nie sypka (zapobiegnie to osypywaniu się jej z muffinek). Papilotki do muffin wypełniać masą do 3/4 wysokości, posypać z góry kruszonką. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, na środkowy poziom, piec do suchego patyczka około 25 minut (bez termoobiegu). Ostudzić na kratce i smacznego.