Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szampan z kremem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Pół szklanki wody zagotuj. Dodaj żelatynę, rozpuść. Wino podgrzej. Dodaj cukier waniliowy, rozpuść. Dodaj żelatynę, połącz, przestudź. Napój rozlej do kieliszków, odstaw do zastygnięcia.
Krem: żelatynę namocz, rozpuść. Schłodzoną kremówkę ubij. Dodaj cukier puder i żelatynę, wymieszaj. Tężejący krem włóż do szprycy, udekoruj szampana. Schłodź.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie