Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony sernik mojej rodziny nie tylko na święta,
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Ciasto Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, zimne masło, żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto na wielkość blachy, posyp kakao i wstaw do lodówki na czas przygotowania sera.
Żółtka i całe jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, olej, ser, budynie, cukry waniliowe, na koniec wlej małymi porcjami mleko, wymieszaj. Ser wylej na ciasto i piec około 45 minut.
Białka ubij z cukrem, wyjmij sernik po 45 minutach i wyłóż na niego ubitą pianę i posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw jeszcze sernik na około 15 minut. Wystudź przy uchylonych drzwiczkach.