Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deser na nadchodzące święta.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 337
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 337
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno i wymieszać z masą makową. Śmietanę zmiksować z mlekiem, jajkami i cukrami waniliowymi. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dwa płaty lasagne, polać delikatnie przygotowanym sosem, przykryć częścią masy makowej i czynność tą powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą musi być lasagne którą należy polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki, usunąć papier, ostudzić i podawać.