Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach do miękkości w słonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i zetrzyj na tarce. Masło utrzyj z żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywno. Do ziemniaków dodaj masę z żółtek, ser i posiekaną pietruszkę.
Dopraw solą, pieprzem i gałką. Na koniec wmieszaj delikatnie pianę z białek. Foremki wysmaruj masłem i napełnij masą. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 25 minut.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: trudny. Porcja 450 kcal.Źródło: TV14