Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet z malinami"
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6575
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5500
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6575
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5500
Składniki
Jajka umyj, sparz wrzątkiem i osusz. Masło pokrój na kawałki, włóż do rondelka i dodaj połamaną na cząstki czekoladę. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż masa będzie jednolita.
Ubij jajka z cukrem, aż się spienią. Ciągle mieszając, powoli wlewaj do nich masę czekoladową. Na końcu stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Żaroodporne foremki wypełnij masą, zostawiając pół centymetra odstępu od brzegu. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 15 min. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w naczyniu albo ostrożnie wyłóż na talerzyk. Udekoruj malinami i podawaj od razu.Źródło: Takie jest życie