Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet truskawkowy na zimno"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki. Odłóż kilka do dekoracji. Pozostałe dokładnie zmiksuj.
W dużej misce ubij kremówkę z łyżką cukru. Zalej żelatynę wrzątkiem i mieszaj widelcem, aż dokładnie się rozpuści. Odstaw, aby przestygła.
Ubij mikserem białka na sztywną pianę. Ubijając dalej, dodaj pozostały cukier.
Dodaj do bitej śmietany zmiksowane truskawki, a następnie ubitą pianę. Delikatnie wymieszaj. Przełóż do czterech miseczek i wstaw na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekoruj pokrojonymi truskawkami i migdałami.
4 porcje • : 20 min • chłodzenie: minimum 3 godz. • 280 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia