Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla z makiem i bakaliami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Zagnieć ciasto z masła utartego z cukru, jaj, mleka z drożdżami, soli i mąki. Wyrośnięte, rozwałkuj na prostokątny placek, wyłóż nadzienie. 1/3 ciasta zwiń do wewnątrz, dociśnij.
Zwiń do wewnątrz 1/3 ciasta po przeciwległej stronie i ponownie je zro luj. Przełóż na blachę z pa pierem do pieczenia, łącze niem do dołu. Posmaruj ma słem. Piecz 40 min w 180°C.
90 min • Porcja 294 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie