Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z bakaliami"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 27
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 17
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 18
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 27
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 17
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 18
Składniki
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i soli. Odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy masło, jedno jajko i mąkę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i bardzo cienko rozwałkowujemy na prostokąt.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Wykładamy na ciasto, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy rozdrobnionymi bakaliami. Krótsze boki ciasta zakładamy do środka, ciasto zwijamy w rulon.
Struclę układamy złączeniami do dołu na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy drugim jajkiem rozmieszanym z łyżką mleka. Na 40-45 minut wstawiamy do piekarnika o temperaturze 175-180oC. Zrumienione ciasto wyjmujemy, studzimy i dekorujemy.
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 476 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 56 gŹródło: Rewia