Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla makowa na śmietanie"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 913
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 913
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z cukrami i wymieszaj ze śmietaną. Mąkę przesiej, dodaj masło, drożdże z cukrami, żółtka i jajka. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Masa: mleko podgrzej, zalej mak, odstaw do ostygnięcia. Mak osącz, zmiel dwukrotnie. Drożdże rozetrzyj z cukrem i połącz z makiem. Dołóż resztę składników, wymieszaj.
Wyrośnięte ciasto wyrabiaj, aż zacznie odchodzić od ręki. Podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj, posmaruj masą makową i zwiń jak roladę. Przełóż na blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 40°C. Po 30 min zwiększ temperaturę do 180°C i piecz ok. 50 minut. Cukier puder utrzyj z wrzątkiem, polej ciasto. Udekoruj owocami.Źródło: Naj