Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla jabłkowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, mleka i maki. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białko, rozczyn, mąkę, mleko, roztopione masło, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odłóż.
Jabłka uduś z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Rozsmaruj jabłka, zawiń. Włóż ciasto do formy, poczekaj, aż urośnie. Piecz w temp. 200°C 30 minut.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień