Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stefanka kokosowa na krakersach
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
z 1/2 litra odlać szklankę mleko zmiksować z: 2 żółtkami 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
resztę mleka zagotować, dodać: cukier cukier waniliowy oraz wcześniej rozmieszane mleko zagotować i pozostawić do ostudzenia.
jak masa ostygnie zmiksować z masłem dodać 3/4 wiórek kokosowych resztę wiórek pozostawić
na blachę wyłożyć krakersy przełożyć 2/5 masy na masę położyć krakersy i ponownie przełożyć 2/5 masy na masę położyć krakersy i ostatnia cześć masy następnie obsypać pozostawionymi wiórkami ciasto umieścić w lodówce.