Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet malinowy w waflach"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Maliny przebierz, oczyść, następnie umyj i dokładnie osusz. Tak przygotowane owoce zmiksuj i przetrzyj przez sito. Zimną wodę z cukrem doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. minutę.
Następnie zdejmij z ognia i cały czas mieszając, wlej zmiksowane maliny. Ostudź i wstaw w dużym naczyniu do zamrażalnika.
Sorbet mroź przez ok. 2 godz. Po tym czasie wymieszaj i mroź przez kolejne 2 godz., często mieszając. Podaj w waflach, ozdobiony malinami, czekoladą i kremem.
Kruche „koszyczki” do sorbetu możesz zrobić sama z gotowych naleśników. Wyłóż naleśnikami duże filiżanki i wysusz je w piekarniku nastawionym na ok. 150°C.
<strong>Do sorbetu możesz dodać trochę większych kawałków malin. Będzie ciekawie wyglądał.</strong>Źródło: Świat kobiety