Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sok z jabłek i winogron"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Owoce umyj. Jabłka obierz, usuń gniazda. Winogrona oszypułkuj, podlej w garnku odrobiną wody i gotuj.
Gdy puszczą sok, zlej go do naczynia, dalej gotuj, ponownie zlej.
Jabłka pokrój, odwiruj w sokowirówce. Sok dodaj do winogronowego. Dopraw miodem.
Grzej na małym ogniu. Gorący wlej przez sito do butelek. Mocno zakręć.Źródło: Świat kobiety