Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysta sałatka z makaronem"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 43
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 144
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 43
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 144
Składniki
4 porcje • : 20 min • gotowanie i pieczenie: 40 min • 489 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Ułóż ricottę na półce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, posyp skórką oraz tymiankiem. Piecz na złoto (ok. 40 minut), po czym ostudź i pokrój.
Pokrój pomidory, cebulę, czosnek. Wymieszaj je w misce wraz z cukrem. Przypraw i odstaw na 15 minut.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź i dodaj do pomidorów. Skrop oliwą, octem i sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Na koniec dodaj rukolę i natkę. Posyp upieczoną ricottą.Źródło: Olivia