Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śniegowe pączki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Żółtka ubij mikserem z drożdżami. Mleko wlej do rondla, dodaj margarynę, cukier, zagotuj. Do żółtek utartych z drożdżami dodaj mąkę i letnie mleko, wyrób. Dodaj olej, ocet, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odstaw.
Z ciasta odrywaj kawałki, formuj kulki. Spłaszcz w dłoni, nakładaj łyżeczkę marmolady, zlepiaj. Odstaw jeszcze do wyrośnięcia. Tłuszcz rozgrzej w szerokim garnku. Smaż pączki na złoty kolor. Posmaruj lukrem, posyp skórką.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień