Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers budyniowy"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 102
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto: wyrób. Ciasto podziel na trzy części. Z dwóch upiecz placki w formie 23 na 38 cm (piecz 25-30 minut w temp. 180°C).
Masa: orzechy posiekaj, dodaj miód, margarynę i cukier, usmaż. Pozostałe ciasto ułóż w tej samej formie, posmaruj gorącą masą orzechową. Piecz 35 min w 180°C.
Krem: pół szklanki mleka rozrób z mąkami. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i laską wanilii. Wyjmij wanilię, wlej mączną mieszankę. Ugotuj budyń, ostudź.
Margarynę utrzyj, dodając budyń. Jedno ciasto posmaruj dżemem, ułóż drugi placek. Posmaruj kremem, ułóż placek z masą orzechową.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie